Bitcoin, gull, aksjer rebound med fall i amerikanske dollar

Ulike markeder har sett trendene sine skifte sammen med Bitcoins egne endringer.

  • Bitcoin-prisene er i en oppadgående trend denne uken.
  • Flere andre markeder, inkludert gull-, obligasjons- og aksjemarkedene, henger sammen med ytelsen.
  • Biden-administrasjonens beslutning om å innføre en ny stimuleringspakke kan også påvirke kryptomarkedet.

Bitcoin og teknologi aksjer økte denne uken, og hentet fra tap på grunn av stigende obligasjonsrenter. I tillegg til endringer i obligasjons- og gullmarkedene og nye kommende stimuleringsrunder, er det fem viktige makroøkonomiske bevegelser som påvirker Bitcoin.

Obligasjonsmarkedet

På et globalt makronivå begynte Bitcoins positive utsikter med sterk motstandsdyktighet mot „reflasjonshandelen“ i obligasjonsmarkedene.

Markedet kan spore reflasjonshandelen ved hjelp av rentekurveindikatoren, som måler forskjellen mellom langsiktige obligasjonsrenter og kortsiktige kontrakter. En brattere rentekurve indikerer markedets forventninger om høy inflasjon i fremtiden.

Obligasjonsmarkedets ti-årige avkastning har tredoblet seg fra et lavt nivå på 0,52% i august. I tillegg er kortsiktige forventninger fortsatt lave på grunn av de utbredte effektene av COVID-19-sjokk. Derfor har stigende renter truet med å flytte verdi fra andre eiendeler til obligasjoner.

Den amerikanske stimulansen og inflasjonen

I USA er Biden-administrasjonen dager unna å ratifisere en tredje økonomisk stimulansepakke på $ 1.9 billioner. Regjeringen passerte 3,4 billioner dollar i stimulanspakker i 2020.

Den nye stimuleringsrunden vil sannsynligvis utløse inflasjonsfrykt. Imidlertid har den amerikanske dollaren vært i en oppadgående trend takket være stigende avkastning på langsiktige obligasjoner. Dollarindeksen (DXY) mot andre fiat-valutaer brøt over $ 90,50 motstanden mot en høyde på $ 92,50.

Imidlertid korrigerte DXY i morges med 0,28% etter at salg av obligasjonsmarkedet ble redusert. Likviditet strømmer nå ut fra dollaren igjen, som har startet devalueringshandelen på nytt.

Gullmarkedet

Markedene har gitt blandede signaler angående inflasjonsforventningene. Mens obligasjonsmarkedene forventer inflasjon, viser prishandlingen på gull ingen bekymringsfulle signaler.

Gull, verdens eldste inflasjonssikring, har hatt en nedadgående trend og mistet støtten til $ 1790 per unse til et lavt nivå på $ 1675.

Gulls prishandling er en reaksjon på obligasjonsmarkedene og begynnelsen på reflatorisk handel. Det representerer et marked utsatt for raskere økonomisk vekst, prispress og høyere avkastning i et forsøk på å gjenopplive fra en økonomisk krise.

Likevel økte gullprisene med 2% i morges for å nå en høyde på $ 1720, så det er noen grunn til optimisme.

Aksjemarkedet

Korrelasjonen mellom Bitcoin og aksjemarkedet økte mot slutten av februar. Den amerikanske dollarens styrke fra obligasjonsmarkedene skadet aksjer og Bitcoins verdi i begynnelsen av mars. På fredag ​​falt aksjer og Bitcoin etter Powells tale etter at han inntok en „dovish“ -stilling mot de stigende obligasjonsrentene.

I morges handlet NASDAQ-komposittindeks og S&P 500-indeks i det grønne sammen med BTC. NASDAQs aksjer (NDAQ) har steget med 9,5% etter å ha stengt i forrige uke til en ny heltid på $ 149,50.

Bitcoin trosset tyngdekraften under reflasjonsfortellingen. Alpha-kryptokurrency har fått tilbake $ 1 billion markedsverdi med en pris som skyver mot $ 55.000.

I fravær av en negativ katalysator, vil trenden sannsynligvis fortsette for aksjer og Bitcoin.

Reflasjonsfortellingen

Frykt rundt Bitcoins enestående økning har gitt bekymring for muligheten for at eiendelen er i en „boble“, og muligheten for at avviket fra fortellingen om institusjonell investering når den ikke reagerer på renten.

Alex Kruger, en uavhengig analytiker, fortalte Crypto Briefing at bekymringer er uberettiget, og bemerket at „et objekt kan bevege seg mot vinden så lenge vinden ikke er for sterk.“

Ifølge Kruger er det mer enn en kraft som påvirker Bitcoins pris akkurat nå. Mens de kortsiktige bevegelsene i obligasjonsmarkedene har skapt motvind for Bitcoin-investering blant institusjonelle investorer, kan disse kreftene være midlertidige.